SZAKMAI ÖNKÉNTESSÉG

bal

A telepeken futó programjaink mindegyike önkéntesek bevonásával tud csak működni. Havonta közel 120 önkéntes végez esélyteremtő munkát a bagi romatelepen. Ha Te is érzel magadban kellő elhivatottságot ahhoz, hogy ennek a csapatnak a tagja légy, és hosszabb távon is elköteleződj a szabadidőd egy részében, böngéssz aktuális szakmai önkéntes felhívásaink között!

MENTOR-KOORDINÁTOROKAT KERESÜNK A ROMA FIATALOK MUNKAVÁLLALÁSÁT SEGÍTŐ MENTOROK TÁMOGATÁSÁRA

bal

2012-ben indult Bagon a közmunkaprogram, ami a telepen élő romák nagy többségének biztosít munkalehetőséget. 2012 előtt sokkal kevesebben tudtak dolgozni, mint ma, de sajnos az elsődleges munkaerőpiac még most is elérhetetlen. Ma szinte a közmunkaprogram az egyetlen lehetőség az aluliskolázott, hosszú távon munkanélküli, avagy pályakezdő roma embereknek, hogy önálló kerestük legyen. Ez ugyan bevon a munka világába, de továbblépni már nem enged. Kialakult egy olyan rendszer, ami a tehetséges, „már bevált” embereket nem fejleszti, hanem röghöz köti, és újakat alig von be. Minimálbérért kemény fizikai munkát végeznek, megélhetésük mégsem biztosított, egyik napról a másikra kell boldogulniuk. Pedig képességeik fejlesztésével és megfelelő támogatással sokkal többre lennének hivatottak.

Az MPath program célja, hogy segítse a hátrányos helyzetű munkavállalók elsődleges munkaerőpiaci elhelyezkedését, beleértve a megfelelő munkakörnyezet kialakítását és fejlődési lehetőségek biztosítását, mindezt a munkáltató és munkavállaló kötődésének megerősítésével érve el.

Jelentkezési határidő: 2017. január 22.

Mentorprogramunkba olyan embereket keresünk, akik...
  • rendelkeznek mentori/csoportvezetési/szociális munkás tapasztalattal,
  • vállalják, hogy folyamatosan kapcsolatot tartanak a csoportjukba tartozó mentorokkal (max. 4 fő) és számukra kéthetente esetmegbeszélést szerveznek és vezetnek,
  • részt vesznek a január 27-től 29-ig tartó három egész napos (este hazajárós) képzésen
  • lelkesek, hogy egy új kihívásokkal nézzenek szembe egy hatalmas élményekkel teli programban!
Amit mi tudunk nyújtani neked

– együttműködést Magyarország egyik legeredményesebb roma integrációval foglalkozó civil szervezetével

– képzést, valódi szakmai tapasztalatot, és igazolást a szakmai gyakorlatról; szakmai fejlődési lehetőséget és kihívást jelentő feladatokat, lehetőséget a csapatmunkára

– rengeteg új élményt, tanulást – nem csak a munkatársaktól, hanem a telepen élőktől és a többi önkéntestől is

– kulcsszerepet a generációkon átívelő társadalmi integrációban, mert munkáddal jelentősen hozzájárulhatsz egy merőben új személet széles körű elterjesztéséhez, amely nemcsak most, de a felnövekvő generációk életében is meghatározó lesz, és a romákkal kapcsolatos legmélyebb előítéletek megingásához vezet.

Jelentkezés

Ha felkeltettük az érdeklődésedet és még kérdéseid vannak, nézz körül a honlapunkon vagy írj a jelentkezes@bagazs.org email címre!

Ha csatlakozni szeretnél, légyszives küldd el önéletrajzodat és egy kis motivációs leveletjelentkezes@bagazs.org emailcímre!

A jelentkezési határidő: 2017. január 22.


Önkéntes jelentkezés

11 + 5 =