Lépésről lépésre a munkaerőpiacon: 9 telepen élő állhat munkába májustól

Tavaly ősszel kezdtük el Bagon Lépésről lépésre programunk megvalósítását, mely a folyóvíz házakba történő bevezetése után következő lépésként a munkaerőpiaci integrációhoz érkezett.

A vizet tavaly ősszel a Prezi önkénteseinek segítségével vezettük be több háztartásba, ez hosszútávú felelősségvállalást jelent, ezért nagyon fontos az adott háztartásban élők  munkába állása. Ezt követően válik majd lehetővé, hogy további közszolgáltatásokhoz is hozzáférjenek a telepen élők.

A nyílt munkaerőpiacra történő kilépésre hónapokkal ezelőtt kezdtük meg a telepi résztvevők felkészítését. Felvettük a kapcsolatot a Zöld Híd Kft.-vel, és több alkalommal is egyeztettünk az általuk kínált munkalehetőségek kapcsán. Március végén 20 telepen élő munkakereső önéletrajzát állítottuk össze, akiket elkísértünk az április 5-én tartott állásinterjúra. Közülük kilencen kaptak lehetőséget, hogy munkába álljanak.

A következő hónapokban folytatni fogjuk a többi jelentkező felkészítését, annak érdekében, hogy őket is segítsük lehetőséghez jutni. Ezzel egy időben együttműködésünkről biztosítjuk és segítséget ajánlunk fel azoknak a szakembereknek, akik munkáltatóik megbízásából folyamatosan keresnek munkaerőt a kistérségben, és a Zöld Híd Kft.-hez hasonlóan nyitottak arra, hogy hátrányos helyzetű munkavállalókat is fogadjanak.

A Zöld híd Kft. feladatai közé tartozik a korszerű és biztonságos hulladékgazdálkodás biztosítása, a hulladékok minél teljesebb körű feldolgozása, valamint az Észak-Pesti Régió telephelyeinek üzemeltetése és közszolgáltatási feladatainak ellátása.