Hitelességünk alapját adja, hogy mindig a törvényeket szem előtt tartva, függetlenségünket megőrizve és átláthatóan működünk. Hisszük, hogy ez a garanciája annak, hogy valóban bízni tudjanak bennünk mind a telepen élők, mind pedig önkénteseink és támogatóink.

Céljainkat csak hosszú távon tudjuk elérni, amihez fontos az átlátható, megbízható, stabil működés.

Gazdálkodásunkat, pénzügyeinket az Egyesület Felügyelő Bizottsága ellenőrzi. Eredményeink nyilvánosak, közhasznúsági jelentéseink és pénzügyi beszámolóink bárki számára elérhetőek .

Kizárólag cégektől és magánszemélyektől fogadunk el adományt, a politikától függetlenül működünk. Támogatóink az Egyesület hivatalos irataiba betekinthetnek előzetes időpontegyeztetés után a Bagázs irodájában. Időpontegyeztetés a  +36 70 395 5901 telefonszámon, hétköznapokon 9 és 17 óra között.

2021-ben  az Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete (ASZÖT) beválasztotta az Etikus Adománygyűjtők közé a Bagázs Egyesületet.

Az Etikus Adománygyűjtő címet azok a szervezetek kapják meg, amelyek megfelelnek az ASZÖT Etikai kódexében meghatározott alapelveknek, és a szervezettel kapcsolatos hivatalos iratok is könnyen hozzáférhetőek az érdeklődők számára. Így többek között a közhasznúsági, könyvvizsgálói, adománygyűjtési továbbá ügyfélkezelési és közgyűlési dokumentumok legfeljebb három kattintással elérhetőek az adott szervezet honlapján, így a Bagázsén is.