Alapműködésünk

hírek
Bagázs csapat

A Bagázs alapját és létjogosultságát az adja, hogy példaértékű munkát végzünk Bagon és Dányban. Minden pályázatban, anomáliák kommunikációjában akkor tudunk hitelesen fellépni, ha egyébként a helyi munkánkat kiszámíthatóan magas színvonalon tudjuk működtetjük.

Szeptembertől szerencsére felállt minden programunk szakmai vezetése, így reméljük a következő évben innen tudunk építkezni. Augusztusban megkezdtük a 2023/24-es tanév tervezését, amelyet szeptember végéig fogunk véglegesíteni.

A program mutatóit a korábban meghatározott stratégiai irányokat támogatva határozzuk meg – iskolai lemorzsolódás csökkentése és iskolai teljesítmény javítása, társadalmi mobilitás elősegítése alapvetően minden programunkat átívelő cél. A programok egymásra épülve, egymást támogatva fejtik ki hatásukat.

Szeptemberünk néhány pontban

    1. A tanulás-fókusz hangsúlyosabb lesz a gyerekprogramok mindegyikében, így a KRÉTA rendszer nyomon követése, pedagógus konzultációk egyre nagyobb jelentőséget kapnak.
    2. Csoportos foglalkozások, közösségi programok hangsúlyosabbak lesznek.
    3. Szeptember végén 2 csodálatos napot töltöttünk el a stáb egészséges tagjaival. Ezen az elvonuláson sok időt szántunk a szakmai dilemmák átbeszélésére, továbbá beszéltünk a misszió újraírásáról, hogy ne legyen paternalista és valóban tükrözze azt a szemléletet, amelyen az utóbbi években dolgozunk.
    4. Októberben indul a 3-6. osztályos korosztályban is a digitális oktatás, ami egy izgalmas kísérleti projekt lesz az ARM-mal együttműködve.

Állandó programjaink

Óvodás otthoni fejlesztés

Iskolai otthoni fejlesztés

Gyerekmentor

Felnőttmentor

Erőcsoport

Tartom és emelem

Programjaink
Programjaink