Mentorképzés reloaded

Szeptember második hétvégéjén tartotta a BAGázs most kezdődő, 18-25 év közötti fiatalok munkaerőpiaci integrációját segítő mentorprogramjának képzését a Hidegkúti Turistaházban. A leendő mentorok, az Egyesület szakmai stábjának tagjai és néhány dányi fiatal elvonulásuk alatt fizikai kihívások, szituációs és csapatjátékok, mentorálást szimuláló, önismeretet fejlesztő gyakorlatok, illetve páros és csoportos beszélgetések segítségével készültek a kilenc hónapos mentorprogramra.

Az elmúlt évek mentorprogramjaitól eltérően a jelenlegi turnusban a korábbiaknál lazább keretek között lesznek jelen a telepeken a mentorok. A szakmai munkatársak segítségével nemcsak egy, hanem akár négy mentorált-jelölttel is megismerkednek a következő hetekben. A kölcsönös szimpátia továbbra is elengedhetetlen, de emellett a mentoráltak pillanatnyi motivációja is meghatározza majd, hogy éppen melyikükkel dolgozik intenzívebben a mentor a mentorálási időszak kilenc hónapja alatt.

Még különlegesebbé teszi a programot, hogy a sokéves átlagtól eltérően szinte csak férfi önkéntesek jelentkeztek és képződtek ki mentornak. A program vezetőinek reményei szerint ebben a struktúrában egyrészt javulhat a korábban a telepeken nehezen megszólítható fiatal férfiak, kamasz fiúk elérése, másrészt a mentorok, intenzívebb bevonódásuk által, a szakmai stáb segítőivé válhatnak az egyéni esetkezelések során.

Adományoddal hozzájárulsz, hogy egy mentorált elindulhasson a változás útján. Adj te is esélyt!

Külön ízt adott a mentorképzésnek három dányi fiatal részvétele. Az ún. „vegyes képzések” előnye, hogy a szervezett és informális beszélgetések alatt a mentorok hiteles forrásból tanulhatnak a telepi életről, míg a telepi résztvevők a mentorcsapat oszlopos tagjaivá válhatnak és barátságokat köthetnek nem telepi kortársaikkal.

„Nekem az tetszett, hogy elmondtam a Balázsnak, elmagyaráztam azt, hogy nekem minél több barátság kell, több ismeretség, és ez be is jött, valóra is vált. Nekem tetszett a kirándulás, csináltuk a játékokat, tetszett ez az egész, jó volt a társaság, jók voltak a szakácsok, ügyes volt mindenki” – mesélte az egyik dányi résztvevő a képzésről.
A mentorálás maga is kölcsönösen hasznos, építő lehet a feleknek. A résztvevők bíznak benne, hogy a program által minél több fiatal elindul azon a változási úton, amelynek eredménye lehet munkaerőpiaci elhelyezkedésük. Emellett a mentorok is sokat kapnak ettől a folyamattól. Ahogy egyikük fogalmazott:

„A mentorálás tágítja a határaimat és olyan helyzeteket teremt, amiben én is tudok fejlődni és megoldani problémákat. Én egy személyes fejlődést érzek ebben, az emberekkel való viszonyom fejlődik. Itt olyan extrém helyzetekkel találkozunk, amikkel a munka világában, hétköznaponként nem. Itt emberek életét próbáljuk úgy megváltoztatni közösen, hogy az élhetőbb legyen.”